Contributors

Tuesday, July 15, 2014

*SEDMY den na MANA*

"Posledni" den na mana a ja muzu potvrdit, ze urcite ne posledni. Mana se za ten tyden stala nedilnou a velice pohodlnou soucasti me stravy. Po tydnu uzivani many se opravdu citim lepe a tak nejak vice nabita energii. Navic vedomi, ze telu dodavam opravdu jen to co potrebuje bez pridanych skodlivin a konzervantu atd. me dodava klid na dusi, ze se o sve telo staram, jak jen nejlepe mohu.

Po tomto tydnu jsem prisla na nejlepsi kombinaci many a tuhe stravy, ktera mi vyhovuje.

Moje kazdodenni rutina....

Rano - jedna davka - jedna a pul many rozmixovana bud s mrazenym ovocem/bananem/nescafe a nebo samotna. To zalezi na momentalni chuti.
Tuto davku piju vetsinolu zhruba tak do dvou odpoledne

Obed delany na pare - Vetsinou kure/ryby/kruti se zeleninou/sladke brambory/obcas pridam i vajicko/mandle

Vzdy toho udelam vice a zbyde na veceri nebo druhy den.

Odpoledne/vecer - cviceni v posilovne. Ted mam "heavy weight" rezim, jelikoz se fakt snazim pribrat co nejvice svalove hmoty. Chci nejake partie sveho tela zvetsit a nejake zase zmensit a toho se docili jen posilovanim. Behani a kardio ted omezuju.

Po cviceni - jedna/jedna a pul davky mana vetsinou s bananem. Mana po cviceni je vyborna vec, jelikoz do tela dostanu vsechny potrebne latky k obnove svalu v te nejzdravejsi a nejrychlejsi forme.

Kdyz jdu spat hodne pozde (u me je druha hodina ranni uplne normalni), tak si jeste cca v 11pm davam druhou veceri. Telo ma moznost vsechny ziviny krasne pres noc zpracovat a rano se neprobouzim hladova.

Manu urcite doporucuju. Ja jsem rozhodne "hooked" :)


*SESTY den na MANA*

Vcerejsi rozhodnuti nahradit si jednu davku many normalnim jidlem, bylo pro me kousaci ustroji to nejlepsi rozhodnuti :-) Dneska to udelam znova. Mam totiz domluveny obed u kamaradky, ktera je doma na nemocenske. Ja ji navic slibila, ze ji privezu obed, takze si ho s ni i vychutnam. Mnohem vic si uvedomuju, ze jidlo je socialni prostredek, ktery nas vsechny spojuje. Navic, kdyz jste nekdo, jako ja extremni "foodie", ktery si rad zajde do restaurace na dobry jidlo, tak je to fakt test psychiky.

Kazdopadne, jelikoz fakt potrebuju pribrat, tak mi jedno jidlo navic neuskodi. Budu to takto praktikovat i nadale a urcite manu budu vyuzivat, jako rychle/zdrave jidlo misto snidane a po cviceni. Citim se po ni nabita energii a celkove se urcite citim lepe.


*PATY den na MANA*

Dneska jsem si rekla, ze nahradim jednu davku many jednim jidlem. Ne, ze by to bylo z hladu, ale prece jenom mi opravdu chybi si do neceho kousnout. Navic, ja nepotrebuju hubnout, ba naopak bych potrebovala pribrat nejake to kilo svalu. Takze dneska mi porce kurecich prsou se zeleninou k pozdnimu obedu vubec neuskodi.

Kazde rano si davam bud ovocnou manu  nebo kavovou. Velice mi to vyhovuje, jelikoz rano vetsinou nemam cas si delat snidani. Navic tekuta strava po ranu je pro me urcite lepe stravitelna nez tuha. Navic namixovani many fakt trva max 2 minuty.

Vecer cviceni bez problemu. Energie mam na rozdavani :)