Contributors

Wednesday, June 4, 2014

"Before & After"

- cz - 
Yay ! Rok se s rokem sesel a já jsem nadšena, že se po roce driny mohu podelit o mou "pred&po" transformaci .
Kdyz jsem s fitness před rokem v cervnu zacala, mym hlavním cílem bylo si dokazat, jak moc můžu sve tělo zmenit k obrazu svemu. Vedela jsem, ze nechci jit cestou drastickych diet nebo přehnaneho behani/kardia, na to mam sve telo moc rada:-) Chtěla jsem si udrzet sve zenske křivky a naopak je jeste vice zvyraznit. V průběhu celého roku jsem celkem pravidelne cvicila 6 dní v týdnu vetsinou fitness, kruhove treninky, CrossFit a nedávno jsem přidala HIIT, jelikoz ted jsem ve fazi shazovani tonovani a shazovani poslednich tukovych zasob 😱 
Musím říct, že začít a dostat se do rutiny byla ta nejtěžší část . Trvalo mi asi měsíc dostat se do rytmu a začít si užívat cas v posilovne. Samozřejmě, že byly chvíle, kdy jsem přemýšlela o tom to vzdat, ale jakmile jsem začala vidět výsledky, nemohla jsem se vrátit do mého non - fitness života. Fitness se mi stalo drogou :-)
Behem procesu jsem si take uvedomila, že jídlo je významnou součástí k dosazeni tech spravnych vysledku. Je spousta pravdy v tvrzeni, že 70% je jidlo a 30% cviceni. Já bohuzel od prirody nemám štíhlý pas, tak jsem se rozhodla nejist sacharidy (chléb, těstoviny, rýže a mouku), ktere se mi vzdy ukladaji v pase at cvicim jak cvicim :-(  Nechybi mi, ale snazims  eposlouchat sve telo a kdyz po nich  touží, tak si je jendou za cas dovolim. Vzdy je důležité poslouchat své tělo, protoze kazdy mame jen jedno, tak se o nej starejme jak nejlepe umime :-)

 Tento příspěvek je velmi osobní, protože jsem si uvedomila, že behem uplynuleho roku jsem se stala silnější fyzicky i psychicky. Dokazala jsem si, že svoji myslenku/napad dokazu dotahnout k realite i kdyz to chvili trva. Vše, co clovek potřebuje, je myšlenka/představa a pak vytrvalost a konzistence. Hlavne to nevzdavat a i kdyz si nekdy dame prestavku, nebo chvili nejime tak jak mame, nevadi nejsme prece roboti, jsme lidi. Dulezite je, se sebrat a vratit se ke sve rutine.  

A nakonec se dostavam k memu druhemu divodu, proč se o tuto zkusenost vubec delim. Chci motivovat alespoň jednoho člověka, který uvažuje o tom dostat se do kondice a potrebuje takoveto posledni motivační povzbuzeni. Nebo někoho, kdo uz cvici, ale nevidí výsledky, je demotivovan a chce to vzdat. Pokud na sobe tvrde makate s zeleznou pravidelnosti, pak vam muzu zarucit, ze se vysledky dostavi. Vsechny cesty se skladaji z malych krucku. Nic velkeho a dlouhotrvajiciho nevzniklo pres noc. Pamatujte si, že pokud by to bylo snadné, tak by delal každý .

Děkuji vsem za lásku a podporu ;) Tohle je jen zacatek 💪 💪
Bara

- en -
Yay! The time finally came and I am so excited to post my before and after one year transformation. 
I started fitness a year ago with one main goal...to see how much I can transform my body the way I want it. No drastic dieting or overdoing cardio. I wanted to keep my curves and matter of fact I wanted to enhance them even more. I have been consistent throughout the whole year usually working out 6 days a week doing weights,circuit,crossfit. I recently added HIIT just because now I am in shredding face😱 I must say that to begin and to get into the routine was the hardest part. It took me about a month to fall into a routine and actually start enjoying it. Of course there were times when I was thinking about giving up but once I started seeing results, I couldn't go back to my non-fitness life. I got hooked and addicted to the best drug out there haha;) I also learned that eating is major part of getting the dream body. There is whole lot of truth to when they say 70% is eating and 30% is working out. I naturally don't have slim waist so I decided to cut off carbs (bread, pasta, rice and flour) I don't miss it, but I crave it sometime and I allow myself to have it once in a while. Important thing is to listen to your body, always. You have only one so take care of it:-)

 This post is very personal because I know I have became stronger physically and mentally during this one year long journey. I know now that whatever I think I can become and if I can do it, everybody can;) All you need is the idea/vision first and then persistence and consistence. It's ok if you don't do it every day. We are not robot, we are humans. The most important thing is not to give up, get up and get back to your routine after the break. 
Finally it all comes down to my second reason why I am doing this. To motivate at least one person who is thinking to get into fitness and needs that last motivational push or someone who is in it but don't see the results yet and is thinking to quit. The results will show I guarantee you, just keep going and work hard. It takes baby steps to finish long journey. Remember  if it was easy, everybody could do it.

Thank you for your love and support;) Watch me, I am not done yet, this is only a start💪💪
Bara